Brieven

van de koning

Welkomsttekst website: welke tekst zet je op je homepage?

De welkomsttekst van je website: de tekst op je homepage bepaalt of je bezoeker op de site blijft en of je website een hoge positie in Google bemachtigt. 5 tips voor het schrijven van de perfecte welkomsttekst voor je website. 

Werkgevers weten bij een sollicitatiegesprek tijdens de eerste handdruk al of iemand kans maakt op de baan. Online is die eerste indruk ook bepalend. In een paar seconden bepaalt iemand of hij of zij op de website blijft, of doorklikt naar de volgende site. Hoe zorg je dat jouw bezoekers blijven? 

1. Maak in je welkomsttekst duidelijk wat je doet

Niet ‘welkom’ of ‘leuk dat je mijn website bezoekt’: het allereerste dat je bezoeker wil lezen op je homepage, is wat je doet en waarvoor hij of zij bij jou terecht kan. Kort en duidelijk. 

2. Gebruik je hometekst als wegwijzer 

Je website staat vol informatie. Die informatie staat ongetwijfeld op hele logische plekken. Maar je bezoeker heeft geen zin om zich daar in te verdiepen. En dus help jij hem of haar op weg, door in je welkomsttekst duidelijk te maken waar de pot met goud staat. 

3. Schrijf een welkomsttekst zonder clichés 

Door de tekst op je homepage net wat extra aandacht te geven, geef je ook je bezoeker extra aandacht. Sterke teksten maken indruk. En dat is precies wat je nodig hebt om te voorkomen dat je bezoeker naar de concurrent klikt. 

4. Spoor je bezoeker aan tot actie 

Een muisklik is snel gemaakt. Zorg er daarom voor dat die klik op de juiste plek terecht komt. Met een aantrekkelijke ‘call to action’ stuur je je bezoeker naar de pagina waar jij ze wilt hebben. 

5. Kies woorden die scoren op Google 

Je welkomsttekst kan nog zo briljant zijn: als niemand ‘m leest, is al je werk voor niets. Met SEO (zoekmachineoptimalisatie) zet je de juiste woorden op de juiste plek, zodat Google je website hoger in de zoekresultaten plaatst. 

Wil je tips om hoger in Google te komen? Doe hier de SEO check en zie wat je kunt doen om een betere positie in Google te krijgen.

Hulp nodig bij het schrijven van de perfecte welkomsttekst voor je website?

Laat het me weten!
volgende
vorige
Zakelijk bloggen: tips die je bedrijf laten groeien

Zakelijk bloggen is populair. Niet voor niets, want een goede zakelijke blog levert je klanten op. Deze zeven tips voor zakelijk bloggen helpen je om je bedrijf te laten groeien.

Meer bezoekers op je website: praktische tips

Hoe zorg je voor meer bezoekers op je website? Deze praktische tips gaan verder dan SEO. Doe er je voordeel mee!

Blog schrijven: tips voor onderwerpen

Een blog schrijven? Met deze tips voor onderwerpen schrijf je blogs die voor een hogere positie in Google zorgen. Zo weet je zeker dat je blogs goed gelezen worden.