Expertise

van De Koning
Tekstschrijven, webredactie en zoekmachineoptimalisatie

SEO-check

Facturen vliegen de deur uit, terwijl nieuwe opdrachten binnenstromen. Een hoge ranking in Google doet wonderen voor je omzet. Haal jij al alles uit je website? Doe de SEO-check.

Zoekwoordenanalyse

De SEO-check start met een zoekwoordenanalyse. Via welke zoekwoorden wil je gevonden worden? Zijn er alternatieven waar vaker op gezocht wordt, of zoektermen waarbij je minder concurrentie hebt? Het zijn niet altijd de woorden met het meeste volume die je klanten bezorgen: ik help je de focus daar te leggen waar winst te behalen is.

SEO-checklist

Zorg dat je belangrijkste zoekwoord in je paginatitel en H1-kop staat, gebruik het zoekwoord in de eerste alinea – bij voorkeur vooraan in de eerste zin – en verwerk synoniemen van de zoekterm in de rest van je webtekst: het is een greep uit de maatregelen die je een hogere positie in Google bezorgen. Maar er zijn nog veel meer factoren die een rol spelen. Ook slim beeldgebruik en technische aspecten staan bijvoorbeeld op de SEO-checklist.

"Sterke content + een technisch goede website = een hoge positie in Google"

SEO-check: hoe maak je je website beter vindbaar?

Kort samengevat: sterke content + een technisch goede website = een hoge positie in Google. Maar een goede Google-ranking staat hoog op het wensenlijstje van iedere website-eigenaar, en Google geeft die nummer 1-positie niet cadeau. Werk aan de winkel voor de SEO-tekstschrijver dus. Geef me een seintje als je geïnteresseerd bent in een SEO-scan. Dan laat ik je weten hoe je website beter scoort in Google.

Interesse in een SEO-check?

Geef me een seintje