Opdrachtgevers

van de Koning
Tekst van De Koning? Zij gingen je voor!

Als freelance tekstschrijver werk ik vanuit Roelofarendsveen in Zuid-Holland. Veel van mijn klanten vind je in Kaag en Braassem, maar ik schrijf voor opdrachtgevers in het hele land. Zoek je een freelance tekstschrijver voor je webteksten, jaarverslag, nieuwsbrief of brochure? Lees hier waarom mijn klanten kiezen voor tekst van de koning.

Recensies

Linda Hazeveld
copywriter TUI Nederland

“Als copywriter is het fijn als je samenwerkt met iemand die net zo’n vakidioot is als jezelf. Marieke dus! Voor TUI werkt Marieke regelmatig mee met grote contentprojecten. Ze maakte zich de TUI Brand Voice en Tone snel meester en checkt bij iedere opdracht of ze onze ‘smile’ nog steeds in de vingers heeft bij het schrijven. Marieke begrijpt als geen ander wat deadlinestress betekent. Als ik haar inzet op een opdracht, is het bij ons Druk. Zodra Marieke bij ons aan boord is, maak ik me geen seconde meer druk. Want die klus gaan we op tijd klaren en mijn interne opdrachtgevers? Die krijgen een ‘smile’ als ze met haar samenwerken.”

Robin Captijn
Voet-specialist

“Ik ben een kleine ondernemer en schreef mijn teksten altijd zelf. Ik dacht: ik kan het beter dan wie dan ook, want ik heb de kennis die ik wil overdragen. Maar ik ontdekte dat websitebezoeken kort van duur waren en dat veel potentiële klanten snel uitstapten. Dat is niet wat je wilt. De hele website herschrijven zou te kostbaar worden, dus kozen we de belangrijkste pagina’s uit. Marieke maakte het geheel leesbaarder, maakte duidelijke verwijzingen en zorgde voor een logische opbouw. Deze aanpak scheelt enorm in de kosten en je ziet beter wat het rendement is van je investering."

Sylvia van 't Hart
Hartenbrug Kennisoverdracht

"Nou, daar ga je dan als beginnende ondernemer. In het begin denk je dat je alles zelf wel kan; een logo ontwerpen, website bouwen, teksten schrijven. Dat laatste dacht ik echt wel in de vingers te hebben. Maar, voor de zekerheid toch maar even met Marieke gaan praten. Gelukkig heb ik dat gedaan. Want wat bleek? Mijn teksten zijn wel leuk, maar niet de juiste woorden voor een commerciële website. Met duidelijke uitleg en gerichte vragen (bijvoorbeeld: hoe zou jij dit zien als potentiële klant?) heeft Marieke me laten zien wat er nodig is om mensen naar je website te lokken en daar te houden. Ze heeft me geleerd om er vanuit een andere invalshoek naar te kijken. Vervolgens heeft ze de teksten aangepast en ik ben heel blij met het eindresultaat. Kortom, tekst van de koning is wat mij betreft een aanrader. Wil je het eindresultaat bekijken? Je bent meer dan welkom op www.hartenbrug.nl."

Bas Bakker
Betekenaar

“Marieke is mijn held! Ik denk zelf in beelden en woorden zijn voor mij maar een raar ding. Daarom heb ik zo’n tovenaar als Marieke nodig die mijn teksten doorleest, aanpast en zo herschrijft dat anderen denken dat ik goed kan schrijven. Een bijkomend voordeel: de teksten leveren ook nog eens klanten op.”

Peter Verheggen
programmamanager Duurzaam en Groen Zoetermeer

"Marieke is enthousiast, flexibel en heel betrouwbaar in de afspraken. Ze denkt creatief mee en schrijft vlotte teksten. Verder is ze prettig in de omgang."

Renée Prins
programmamanager Bètasteunpunt Zuid-Holland en communicatieadviseur Stichting HBO-i

“Het is gewoon fijn om met Marieke samen te werken. Marieke schrijft in heldere en klare taal. In de bèta- en ICT-wereld waar ik mij in begeef, kan Marieke zware technische inhoudelijke kost ombuigen tot makkelijk leesvoer, zonder dat de essentie van de inhoud aangetast wordt. Bij een opdracht handelt Marieke zelfstandig, volgens afspraak en zeer snel. En dan geeft ze ook nog even ongevraagd advies, hoe lekker is dat!”

Ook een opdrachtgever worden?

Contact

De Koning schreef voor:

 • TUI
 • Wijn & Thijs
 • Basisschool De Kiem
 • Stichting van het Kind
 • Prefab Houtbouw West-Holland
 • Marleen Rietbroek HR & Sales support
 • Stichting HBO-i
 • Gemeente Zoetermeer
 • PRO Kaag en Braassem
 • De Vergulde Vos
 • GGZ Rivierduinen
 • Hogeschool Leiden
 • Sanoma