Over

de Koning

Tekstschrijver

Als tekstschrijver heb ik ruim 15 jaar ervaring. Veel is veranderd in die tijd: toen ik als copywriter begon, schreef ik vooral voor personeelsbladen en magazines. De focus verschoof langzaam van print naar digitaal, en van informatie zenden naar interactie creëren. Maar of je het nu contentcreatie, storytelling of tekstschrijven noemt: mijn basis bleef hetzelfde. Net als 15 jaar geleden geef ik iedere opdrachtgever de tijd die nodig is om mooie verhalen boven water te krijgen, de kern krachtig neer te zetten en teksten een eigen twist te geven. 

SEO-specialist

Ook als webredacteur hoef ik me niet te vervelen en blijf ik me ontwikkelen. In mijn beginjaren waren korte teksten, een duidelijke menustructuur en duidelijke tussenkopjes genoeg voor gejuich van mijn opdrachtgevers. Vervolgens groeide het belang van zoekmachineoptimalisatie en zag je teksten waarin voornamelijk zo veel mogelijk zoektermen verwerkt werden. Inmiddels is SEO uitgegroeid tot een prachtig vak waarin ik kan laten zien wat ik in huis heb. Want hoewel de juiste zoekwoorden nog steeds van levensbelang zijn voor een goede SEO-score, let Google steeds meer op kwaliteit.

Koning

Nee, mijn bedrijfsnaam is geen sterk staaltje opschepperij. Tot 2018 werkte ik als freelancer onder mijn eigen naam – Marieke van Seggelen. Inmiddels ben ik getrouwd en kreeg ik de achternaam ‘De Koning’ cadeau. Een béétje copywriter grijpt dan natuurlijk meteen haar kroontjespen om haar bedrijfsnaam een koninklijke draai te geven. 

Kan ik iets voor je doen?

Zet De Koning aan het werk
Marieke de Koning

Freelance copywriter

ik ben de koning!

Marieke de Koning-van Seggelen, om precies te zijn. Ik studeerde Media en Informatiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam en volgde daar het profiel Redacteur. Na mijn studie werkte ik een aantal jaar voor een tekstbureau, waar ik schreef over uiteenlopende onderwerpen en voor verschillende doelgroepen en communicatiemiddelen. Sinds 2006 werk ik als freelance tekstschrijver voor de leukste opdrachtgevers. Mijn bureau staat bij Tech Campus De School in Roelofarendsveen, Zuid-Holland. Ik heb vooral opdrachten in de regio Kaag en Braassem, Leiden en Zoetermeer, maar ben overal inzetbaar.