Expertise

van De Koning

Rake quotes, een nieuw licht op een bekende zaak of een persoonlijk verhaal dat veel te lang verborgen bleef: interviews leveren altijd iets moois op.

Een goed gesprek

Iedere organisatie heeft zijn eigen experts. Die vertellen vaak vol vuur over hun passie, maar de woorden op papier zetten is een ander verhaal. Dan werkt een interview goed: uit een spraakwaterval haal ik de essentiële informatie en smaakmakers. Soms praten mensen juist niet zo gemakkelijk. Daarom is het belangrijk dat een interview geen verhoor lijkt, maar een goed gesprek is waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt. Het resultaat is altijd een coproductie. Ik ben pas tevreden als de respondent en jij dat ook zijn.

Vraag niet naar de bekende weg

Je kiest voor een interview om nieuwe kennis te vergaren en bijzondere verhalen te horen. Die krijg je niet boven tafel met een standaard vragenlijstje. Onverwachte vragen zorgen voor verrassende antwoorden. Natuurlijk moeten die vragen niet helemaal uit de lucht komen vallen: ik bereid mijn interviews grondig voor, zodat we zo snel mogelijk tot de kern komen.

Telefonisch of op locatie?

Interviews neem ik vaak telefonisch af. Telefonische afspraken zijn meestal op kortere termijn in te plannen (kom maar op met die strakke deadline!) en het scheelt reistijd, waardoor een telefonisch interview goedkoper is dan een interview op locatie. Maar ik ga ook regelmatig op pad om interviews af te nemen. Omdat het onderwerp daar om vraagt, omdat de klant daar om vraagt, of omdat de respondent daar om vraagt. 

"Onverwachte vragen zorgen voor verrassende antwoorden"

tekst van de koning │ Floraweg 85 │ 2371 AN Roelofarendsveen │ 06-19 53 80 32

Mailen kan natuurlijk ook