Brieven

van de koning

Nieuwsbrief versturen: 5 redenen om het niet te doen

1. Klanten zien je nieuwsbrief als spam

Dat is even slikken. Met bloed, zweet en tranen stel je een nieuwsbrief samen, met als resultaat een prachtig overzicht van projecten om trots op te zijn. Dikke kans dat de ontvanger je mail niet eens opent, maar ongezien naar de prullenbak klikt. Zonder goede onderwerpregel zijn al je inspanningen voor niets.

2. Klanten gaan zich aan je ergeren

Een horrorscenario: als je in je enthousiasme iets te fanatiek aan het verzenden slaat, is van verveeld wegklikken geen sprake meer. Als je naam te vaak in de mailbox verschijnt, wek je irritatie op. Het is dus zaak de juiste verzendfrequentie te vinden. Belangrijker nog: zorg voor een inhoud waar je lezer juist naar uitkijkt. Dat brengt je meteen bij het volgende punt:

3. Goede onderwerpen voor je nieuwsbrief bedenken is niet eenvoudig

Je weet ongetwijfeld wat je wilt vertellen. Maar bij het versturen van een nieuwsbrief gaat het er om dat je weet wat je klant wil lezen. Een goede nieuwsbrief bevat een mooie mix aan onderwerpen met een insteek waar de lezer iets aan heeft. Stel jezelf continu de vraag: waarom zou mijn klant dit willen weten?

4. Een nieuwsbrief maken kost tijd

Best veel tijd zelfs. Je kunt natuurlijk de nieuwsberichten op je website één op één kopiëren en in een standaard format plakken. Maar is dat echt het visitekaartje dat je wilt afgeven? Of wil je de klant laten zien dat je tijd steekt in teksten die de lezer plezier doen? Dat betekent investeren in korte en krachtige teksten die de klant weinig leestijd kosten, maar wel een glimlach bezorgen. Je moet er maar tijd voor hebben.

5. Als je het goed doet, kost het je nóg meer tijd

Stel: je maakt een goede nieuwsbrief. Met onderwerpen waar de klant iets aan heeft, sprankelend geschreven en ook nog eens op het juiste moment verzonden. Dan hou je dus het contact met je klanten warm, blijf je in beeld bij mensen die overwegen een aankoop te doen, verzamel je adressen van nieuwe potentiële afnemers en kun je de lezer zelfs tot actie aanzetten. Als dat geen extra werk oplevert…

Benieuwd hoe ik het maken van een nieuwsbrief zelf aanpak? Abonneer je gratis op mijn nieuwsbrief.

Wil je valkuil 1 tot en met 4 voorkomen? Ik help je graag op weg!

Contact
volgende
Zakelijk bloggen: tips die je bedrijf laten groeien

Zakelijk bloggen is populair. Niet voor niets, want een goede zakelijke blog levert je klanten op. Deze zeven tips voor zakelijk bloggen helpen je om je bedrijf te laten groeien.

Meer bezoekers op je website: praktische tips

Hoe zorg je voor meer bezoekers op je website? Deze praktische tips gaan verder dan SEO. Doe er je voordeel mee!

Blog schrijven: tips voor onderwerpen

Een blog schrijven? Met deze tips voor onderwerpen schrijf je blogs die voor een hogere positie in Google zorgen. Zo weet je zeker dat je blogs goed gelezen worden.