Brieven

van de koning
Blogs: altijd iets om over te schrijven

Het leukste plan ooit

Goede voornemens; ik ga er goed op. Een nieuw jaar start bij mij met oliebollen, champagne en een lange lijst met ambitieuze doelen waar ik aan wil werken. Een origineel voornemen voor 2020 liet even op zich wachten, maar geduld werd beloond. Ik heb het leukste plan ooit.

Hét plan voor 2020

Bij het bedenken van goede voornemens vind ik het extra leuk om buiten de gebaande paden te treden. Meer bewegen, gezonder eten, meer tijd voor vrienden maken: die goede voornemens spelen het hele jaar een rol, daar hoeft het geen januari voor te zijn. Vorig jaar schreef ik de teksten voor de kalender van Planners.nu. Planners.nu laat mensen graag nadenken over waar ze naartoe willen, en hoe ze dat kunnen bereiken. Daar komt ook het thema van de kalender vandaan: #ikhebeenplan. In de kalender vind je een vak waarin je jouw plannen voor 2020 kunt opschrijven. Ik kwam niet verder dan 'het boek Grip van Rick Pastoor lezen en de lessen toepassen op tekst van de koning', 'meer blogs schrijven' en 'vaker heel uitgebreid koken'. Nuttig, leuk en lekker, maar niet erg spectaculair. Hét plan voor 2020 kwam van mijn dochter van zes. 

Letterfeest

Deze week viert mijn dochter het letterfeest op school. Een officieel moment, omdat de kinderen dan alle letters kunnen lezen en schrijven. En wat een geluk: mijn dochter is net zo’n boekenwurm als ik. Je begrijpt dat mijn hart een sprongetje maakte toen ze vroeg: “Mama, je werkt toch in de bibliotheek? Wil je dan ook eens een boek voor mij schrijven?” Mijn vrijwilligerswerk in de bibliotheek en mijn werk als tekstschrijver vormden in het hoofd van mijn dochter een prachtig plan. Het leukste plan ooit, als je het mij vraagt. Dus met de lessen uit Grip zorg ik dit jaar voor meer ruimte in mijn agenda, zodat mijn dochter dit jaar een verhaaltje (geen boek, dat laat ik aan echte auteurs over) kan lezen dat speciaal voor haar geschreven is.

volgende
vorige
Zakelijk bloggen: tips die je bedrijf laten groeien

Zakelijk bloggen is populair. Niet voor niets, want een goede zakelijke blog levert je klanten op. Deze zeven tips voor zakelijk bloggen helpen je om je bedrijf te laten groeien.

Meer bezoekers op je website: praktische tips

Hoe zorg je voor meer bezoekers op je website? Deze praktische tips gaan verder dan SEO. Doe er je voordeel mee!

Blog schrijven: tips voor onderwerpen

Een blog schrijven? Met deze tips voor onderwerpen schrijf je blogs die voor een hogere positie in Google zorgen. Zo weet je zeker dat je blogs goed gelezen worden.