Brieven

van de koning
Blogs: altijd iets om over te schrijven

Tekstschrijver in Roelofarendsveen: 7x waarom dat zo leuk is

Een laptop en een internetverbinding: een tekstschrijver heeft weinig nodig om aan de slag te kunnen. Waar ik mijn laptop open klap, maakt op zich niet uit. Ik heb opdrachtgevers in het hele land. Toch keer ik altijd terug naar mijn vertrouwde basis: Roelofarendsveen. 7 redenen waarom het zo leuk is om te werken vanuit dit mooie dorp in Kaag en Braassem. 

1. Concurrenten? Waar dan?

De enige tekstschrijver in Roelofarendsveen ben ik zeker niet. Toch voelen de andere tekstschrijvers meer als collega’s dan als concurrenten. We verwijzen opdrachtgevers naar elkaar door als we denken dat een andere tekstschrijver beter bij de opdracht past, en helpen elkaar uit de brand als de agenda al gevuld is.

2. Eén gemeente, twee ondernemersverenigingen

Met een lidmaatschap van zowel de OVA als de OVKB Oost krijg ik dubbel zoveel interessante bijeenkomsten en dubbel zoveel mooie kansen om kennis te maken met andere ondernemers en mezelf te laten zien cadeau. Kaag en Braassem is verwend met twee ondernemersverenigingen. En dan ben ik (nog) niet eens lid van de EVA. Maar alle enthousiaste verhalen van ondernemende vrouwen maken me heel benieuwd naar dit netwerk. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

3. Iedereen begrijpt dat je minder goed bereikbaar bent in derde week van september

Want dan is deze ondernemer (net als de meeste andere inwoners van Roelofarendsveen en omstreken) even druk met de Oranjeloop, de taptoe, het luchtkussenfestival, de verenigingenloop en de ballonnenoptocht. Kermis in de Veen! 

4. BITS workspace

Als tekstschrijver werk ik overal, maar het bureau waar ik voornamelijk mijn teksten schrijf, staat in Roelofarendsveen. Bij BITS workspace om precies te zijn. Het is de perfecte plek om rustig te werken, af te spreken met opdrachtgevers en te sparren (of het weekend door te nemen) met collega-ondernemers. En dat elke werkdag Poel voorrijdt met een kar vol verse broodjes is natuurlijk een dikke bonus.

5. Roelofarendsveen groeit

Er wordt flink gebouwd in Roelofarendsveen. En groei is goed voor ondernemers. Maar waar ik een klein vreugdesprongetje van maak: bij een groeiend dorp hoort een toename van het aantal horecagelegenheden. Kortom: deze tekstschrijver haalt een ijsje bij Smelt, luncht bij Hogenboom of Wagenaar en gaat voor de vrijdagmiddagborrel naar Wijn & Thijs. Overwerken? Dan trakteer ik mezelf op een poké bowl van Stix & Bowls. 

6. Volop inspiratie voor een tekstschrijver

Ik ben geen tekstschrijver van het type ‘uren voor je uit staren tot de inspiratie zich aandient’. Een goede tekst schrijf je door hard te werken, niet door te dromen. Maar als ik een paar uur bezig ben met een ingewikkeld onderwerp, doet een beetje buitenlucht wonderen. En als je dan toch een frisse neus gaat halen, is het helemaal niet verkeerd als je uitkijkt over de Braassem.

7. Ik heb hier een vaste dealer voor mijn verslaving

Sommige mensen kunnen niet stoppen met schoenen kopen. Ik heb dat met notitieboekjes. Je bent tekstschrijver of je bent het niet, tenslotte. En als er dan standaard een mooie selectie van je favoriete merk (Paperblanks!) in de schappen ligt bij de lokale kantoor- en boekhandel, dan ben je blij. Hoeraatje voor Veenerick! 


Waarom ik deze blog schreef? Omdat ik hoop dat je het leuk vindt om te lezen. En, geheimpje: het doet wonderen voor mijn ranking in Google.

Ook een blog nodig?

Vertel me meer!
volgende
vorige
Zakelijk bloggen: tips die je bedrijf laten groeien

Zakelijk bloggen is populair. Niet voor niets, want een goede zakelijke blog levert je klanten op. Deze zeven tips voor zakelijk bloggen helpen je om je bedrijf te laten groeien.

Meer bezoekers op je website: praktische tips

Hoe zorg je voor meer bezoekers op je website? Deze praktische tips gaan verder dan SEO. Doe er je voordeel mee!

Blog schrijven: tips voor onderwerpen

Een blog schrijven? Met deze tips voor onderwerpen schrijf je blogs die voor een hogere positie in Google zorgen. Zo weet je zeker dat je blogs goed gelezen worden.