Brieven

van de koning
Blogs: altijd iets om over te schrijven

Online zichtbaarheid vergroten: tips voor thuiswerkers

Online zichtbaarheid vergroten: het is de ideale klus als je door de coronamaatregelen gedwongen thuiswerkt. Juist als je anderhalve meter afstand moet houden, is het belangrijk om online zichtbaar te zijn. Mijn advies aan ondernemers die tijdelijk minder klanten hebben: gebruik deze tijd om je online zichtbaarheid te vergroten. In deze blog geef ik tips om ervoor te zorgen dat je in beeld blijft bij je klanten, ook als je thuiswerkt.

Geluk bij een ongeluk

Ik dacht met mijn werk als tekstschrijver goed te zitten tijdens de coronacrisis. Schrijven kan immers prima als je in quarantaine zit. Dat bleek wat naïef. Nog geen week na de aankondiging van de coronamaatregelen trokken drie grote opdrachtgevers zich terug.

Allereerst: ik tel mijn zegeningen. Mijn structurele uitgaven zijn laag en ik heb in de 15 jaar dat ik als tekstschrijver werk een buffer opgebouwd. Startende ondernemers, kwekers of zzp’ers die dure apparatuur of panden moeten huren, hebben dat geluk niet. En een geluk bij een ongeluk: doordat ik nu minder werk heb, is het tekstschrijven een stuk beter te combineren met twee thuiszittende kinderen. Ik geniet oprecht van de extra tijd die we nu met elkaar doorbrengen en weet zeker dat het anders zou zijn als ik tijdens de rekenles van mijn oudste moest stressen voor een deadline.

Werken aan online zichtbaarheid

Maar na het tellen van mijn zegeningen is er nog flink wat tijd over. Mijn advies: gebruik deze tijd om te investeren in het steviger neerzetten van het verhaal van je onderneming. Nu je je klanten en collega’s niet meer elke dag ziet in je zaak, is het belangrijker dan ooit om online zichtbaar te zijn. En laat je online zichtbaarheid vergroten nou net een klus zijn die je prima kunt klaren vanuit huis.

Wat kun je als thuiswerkende ondernemer doen om je online zichtbaarheid te vergroten?

  • Schrijf blogs: goed voor je vindbaarheid via Google en om in beeld te blijven bij je klanten
  • Werk aan je social media strategie: wat straal je uit, hoe vaak plaats je een post, op welke dagen, welke hashtags gebruik je, zorg je voor interactie?
  • Bedenk nieuwe vormen van content: plaats je blogs, quotes, interviews, previews, tips, weetjes, dilemma’s, recensies
  • Verzamel content voor je posts. Als je nu alvast zo veel mogelijk klaarzet, kun je als je straks weer achter de bar of kappersstoel staat nog steeds regelmatig en consequent van je laten horen op social media.
  • Check de prestaties van je website via Google Search Console. Heb je op bepaalde zoektermen een goede positie in Google, maar levert het geen clicks op? Tijd om je meta description aan te passen! 

Blogs laten schrijven of zoekwoordanalyse

Natuurlijk help ik je graag bij het vergroten van je online zichtbaarheid. Je kunt mij bijvoorbeeld je blogs laten schrijven. Is dat nou net iets dat je graag zelf oppakt nu je toch thuis zit? Dan help ik je op weg met een zoekwoordanalyse: ik lever je dan een lijst met blogonderwerpen en tips om via de juiste zoektermen hoger in Google te komen.

Samen sterk

Misschien ga je zelf aan de slag met het vergroten van je online zichtbaarheid, misschien schakel je mijn hulp in. Maar misschien zit je tot over je oren in het thuisonderwijs, of ben je druk met het bedenken van producten en diensten die je bedrijf tijdens de coronacrisis overeind moeten houden. In alle gevallen: veel succes, help elkaar, blijf gezond en blijf thuis.

Wil je advies?

Contact
volgende
vorige
Zakelijk bloggen: tips die je bedrijf laten groeien

Zakelijk bloggen is populair. Niet voor niets, want een goede zakelijke blog levert je klanten op. Deze zeven tips voor zakelijk bloggen helpen je om je bedrijf te laten groeien.

Meer bezoekers op je website: praktische tips

Hoe zorg je voor meer bezoekers op je website? Deze praktische tips gaan verder dan SEO. Doe er je voordeel mee!

Blog schrijven: tips voor onderwerpen

Een blog schrijven? Met deze tips voor onderwerpen schrijf je blogs die voor een hogere positie in Google zorgen. Zo weet je zeker dat je blogs goed gelezen worden.