Brieven

van de koning
Blogs: altijd iets om over te schrijven

Wat is SEO? Hoger scoren in Google

Hoger scoren in Google? Dan heb je SEO nodig. SEO is de afkorting van search engine optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Als je een hoge positie in Google wilt, helpt SEO je om dat doel te bereiken.

SEO checklist

Facturen vliegen de deur uit, terwijl nieuwe opdrachten binnenstromen. Goed gevonden worden door zoekmachines doet wonderen voor je omzet. Wil je hoger scoren in Google, dan kun je een SEO-tekstschrijver inschakelen. Maar zelf kun je ook veel doen om een betere positie te bemachtigen in de resultaten van zoekmachines. Bekijk de SEO check om te zien of jouw website SEO-proof is, en voor tips om hoger in Google te komen.

"Het allerbelangrijkste van een goede SEO-tekst wordt vaak vergeten"

Hoger scoren in Google met SEO-teksten

Een van de belangrijkste onderdelen van SEO: SEO-teksten. In zo’n tekst staan zoekwoorden op een slimme manier verwerkt. Het belangrijkste zoekwoord plaats je bijvoorbeeld in ieder geval in je paginatitel, H1-kop en de eerste alinea – bij voorkeur in de eerste zin. Ook is het goed om synoniemen van de zoekterm in de rest van je webtekst te verwerken. Maar het allerbelangrijkste van een goede SEO-tekst wordt opvallend genoeg vaak vergeten. Zorg dat je altijd schrijft voor je lezer. Prettig leesbaar, in een stijl die bij jou past en inhoudelijk sterk.

Zoekwoordenanalyse

Met een zoekwoordenanalyse bepaal je welke woorden de hoofdrol spelen in jouw SEO-tekst. Er zijn verschillende online tools die je daarbij helpen. Met deze tools krijg je inzicht in het aantal zoekopdrachten per maand en hoe zwaar de concurrentie is voor een bepaalde zoekterm. Let op: het is niet altijd de zoekterm met het meeste volume die je klanten bezorgt. Soms levert een alternatieve zoekterm met minder zoekvolume én minder concurrentie je veel meer op. Een SEO-tekstschrijver helpt je de focus daar te leggen waar winst te behalen is.

"Sterke content + een technisch goede website = hoger scoren in Google"

Nummer 1

Niet alleen de teksten op je website dragen bij aan hoger scoren in Google. Ook technisch moet je website in orde zijn, en slim beeldgebruik draagt zeker bij. Een uitgebreide lijst met acties die je kunt ondernemen om hoger in Google te komen, vind je op deze SEO checklist. Kort samengevat: sterke content + een technisch goede website = een hoge positie in Google. Maar een goede Google-ranking staat hoog op het wensenlijstje van iedere website-eigenaar, en Google geeft die nummer 1-positie niet cadeau. Dus wil je wat hulp van een SEO-tekstschrijver? Ik kijk graag met je mee!

Vragen over SEO? Ik help je graag verder.

Contact
volgende
vorige
Zakelijk bloggen: tips die je bedrijf laten groeien

Zakelijk bloggen is populair. Niet voor niets, want een goede zakelijke blog levert je klanten op. Deze zeven tips voor zakelijk bloggen helpen je om je bedrijf te laten groeien.

Meer bezoekers op je website: praktische tips

Hoe zorg je voor meer bezoekers op je website? Deze praktische tips gaan verder dan SEO. Doe er je voordeel mee!

Blog schrijven: tips voor onderwerpen

Een blog schrijven? Met deze tips voor onderwerpen schrijf je blogs die voor een hogere positie in Google zorgen. Zo weet je zeker dat je blogs goed gelezen worden.