Expertise

van De Koning
Tekstschrijven, webredactie en zoekmachineoptimalisatie

Redactie en correctie

Met redactie en correctie van teksten voorkom je pijnlijke fouten en til je teksten naar een hoger niveau. Want schrijf je ‘Ik zie er naar uit’, of ‘Ik zie ernaar uit’? In het eerste geval is medeleven op zijn plaats, in het tweede geval wens je iemand veel plezier. Kleine aanpassingen maken een groot verschil.

Het verschil tussen tekstredactie…

Wil je zelf je teksten schrijven, maar lukt het je niet de juiste toon te raken? Laat mij de teksten redigeren voor een sprekend resultaat. Ik maak passieve zinnen actief, zorg voor voldoende afwisseling in zinslengte en -opbouw en kijk kritisch naar de indeling van je tekst. Overlappingen schrap ik, ontbrekende intro’s schrijf ik. Ook als je met meerdere auteurs aan een tekst werkt, is tekstredactie de sleutel tot een sterk stuk in één stijl.

… en tekstcorrectie

Zit je tekst goed in elkaar en ben je helemaal tevreden met de toon en opbouw? Dan sla je de redactieslag over. Correctie van je teksten is dan wel verstandig: met een dt-fout maak je tenslotte geen goede beurt. Ook controleer ik bij tekstcorrectie of je leestekens op de juiste manier gebruikt, uitdrukkingen kloppen en woorden aaneengeschreven horen of juist een spatie nodig hebben.

Wordt het redigeren of corrigeren? En wat kost dat? Stuur me je tekst, dan geef ik advies.

Ik ben benieuwd!