Expertise

van De Koning
Tekstschrijven, webredactie en zoekmachineoptimalisatie

Redactie en correctie

Met redactie en correctie van teksten voorkom je pijnlijke fouten en til je teksten naar een hoger niveau. Want schrijf je ‘Ik zie er naar uit’, of ‘Ik zie ernaar uit’? In het eerste geval is medeleven op zijn plaats, in het tweede geval heb je er zin in. Kleine aanpassingen maken een groot verschil.

Het verschil tussen tekstredactie…

Wil je zelf je teksten schrijven, maar lukt het je niet de juiste toon te raken? Laat mij de teksten redigeren voor een sprekend resultaat. Ik maak passieve zinnen actief, zorg voor voldoende afwisseling in zinslengte en -opbouw en kijk kritisch naar de indeling van je tekst. Overlappingen schrap ik, ontbrekende intro’s schrijf ik. Ook als je met meerdere auteurs aan een tekst werkt, is tekstredactie de sleutel tot een sterk stuk in één stijl.

… en tekstcorrectie

Zit je tekst goed in elkaar en ben je helemaal tevreden met de toon en opbouw? Dan sla je de redactie van je tekst over. Correctie van je teksten is dan wel verstandig: met een dt-fout maak je tenslotte geen goede beurt. Ook controleer ik bij tekstcorrectie of je leestekens op de juiste manier gebruikt, uitdrukkingen kloppen en woorden aaneengeschreven horen of juist een spatie nodig hebben.

Redactie en correctie van korte en lange teksten

Heb je een korte tekst waar je iemand naar wilt laten kijken, of zoek je juist een redacteur of tekstschrijver voor het redigeren van een lange tekst? Van e-mailbericht tot dik rapport: alle opdrachten zijn welkom!

tekst van de koning │ Floraweg 85 │ 2371 AN Roelofarendsveen │ 06-19 53 80 32

Stuur me een e-mail