Brieven

van de koning
Blogs: altijd iets om over te schrijven

Goede voornemens voor 2019: met tips om ze vol te houden

Goede voornemens voor 2019: mijn goede voornemens volhouden. Makkelijker gezegd dan gedaan, want bij het overgrote merendeel zakt de wilskracht elke week wat verder weg. In deze blog zet ik mijn zakelijke goede voornemens op een rij én geef ik tips waarmee het jou ook lukt om je doelen te bereiken. 

Mijn zakelijke goede voornemens 

In 2019 wil ik:

 • een training, cursus of opleiding volgen
 • minimaal 6 blogs voor mijn eigen website schrijven
 • meer bijeenkomsten van zakelijke netwerken en ondernemersverenigingen bijwonen
 • relatiegeschenken laten maken 

Tips om je goede voornemens vol te houden

 1. Begin niet in januari
  Check! Goede voornemens die in januari gemaakt worden, hebben het minste kans van slagen. Wat dat betreft zit ik dus goed in november, maar het kan beter. De grootste kans op succes heb je met goede voornemens in augustus, onderzocht stickK. Na de vakantie moet je toch al wennen aan nieuwe routines; het perfecte moment dus om te starten met gezonde, gezellige of ambitieuze plannen?

 2. Maak je voornemens concreet
  Check! Gedeeltelijk dan. Want welk deel van mijn vakgebied ik verder wil uitdiepen met een cursus, weet ik nog niet precies. Waarschijnlijk iets op het gebied van social media of content marketing.

 3. Vertel je plannen aan anderen
  Check! Je hoeft jouw voornemens natuurlijk niet meteen op je website, LinkedIn, Facebook en Instagram te zetten, maar het helpt als meer mensen weten van je plannen. Vrienden en familie kunnen je steunen als het lastig wordt. Daarnaast is de drempel simpelweg hoger om op te geven als je anderen op de hoogte hebt gebracht.

 4. Zorg voor realistische voornemens
  Het verdubbelen van je omzet is een mooi vooruitzicht, maar wellicht ook een tikje te ambitieus. Doelen als ‘Drie nieuwe opdrachtgevers werven’ of ‘Een zoekwoordanalyse uitvoeren voor 5 sterke blogonderwerpen’ zijn haalbaar en maken enthousiast.

 5. Schroom niet om hulp in te schakelen
  Wie zegt dat je al het werk zelf moet verzetten? Doe waar je goed in bent. Dus ben je een briljante arbeidsbemiddelaar, schilder, therapeut, coach of restauranthouder, en is jouw goede voornemen om je website te vernieuwen of beter vindbaar te zijn in Google? Stuur me een berichtje, dan zorg ik dat jij je doel bereikt in 2019! 

Kan ik je helpen om je goede voornemens waar te maken?

Stuur me een berichtje
volgende
vorige
Waarom wakker liggen van je werk helemaal geen slecht teken is

27% van de Nederlanders met een goed voornemen wil zich in 2019 minder druk maken. Ben ik de enige die ‘je druk maken’ niet als een slechte eigenschap ziet? Sterker nog, ik hoop in het nieuwe jaar weer regelmatig wakker te liggen van mijn werk.

Welkomsttekst website: welke tekst zet je op je homepage?

Hoe schrijf je de perfecte welkomsttekst voor je website? Met deze 5 tips zorg je voor meer bezoekers en een onvergetelijke eerste indruk.

Wel of niet investeren als zzp'er?

Een opleiding SEO-copywriting, een nieuwe bedrijfsnaam en een fonkelnieuwe website: 2018 is een jaar van investeren voor tekst van de koning. Hartstikke spannend, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat die investering zich terugbetaalt.