Brieven

van de koning

Goede voornemens voor 2019: met tips om ze vol te houden

Goede voornemens voor 2019: mijn goede voornemens volhouden. Makkelijker gezegd dan gedaan, want bij het overgrote merendeel zakt de wilskracht elke week wat verder weg. In deze blog zet ik mijn zakelijke goede voornemens op een rij én geef ik tips waarmee het jou ook lukt om je doelen te bereiken. 

Mijn zakelijke goede voornemens 

In 2019 wil ik:

 • een training, cursus of opleiding volgen

 • minimaal 6 blogs voor mijn eigen website schrijven

 • meer bijeenkomsten van zakelijke netwerken en ondernemersverenigingen bijwonen

 • relatiegeschenken laten maken 

Tips om je goede voornemens vol te houden

 1. Begin niet in januari
  Check! Goede voornemens die in januari gemaakt worden, hebben het minste kans van slagen. Wat dat betreft zit ik dus goed in november, maar het kan beter. De grootste kans op succes heb je met goede voornemens in augustus, onderzocht stickK. Na de vakantie moet je toch al wennen aan nieuwe routines; het perfecte moment dus om te starten met gezonde, gezellige of ambitieuze plannen.

 2. Maak je voornemens concreet
  Check! Gedeeltelijk dan. Want welk deel van mijn vakgebied ik verder wil uitdiepen met een cursus, weet ik nog niet precies. Waarschijnlijk iets op het gebied van social media of content marketing.

 3. Vertel je plannen aan anderen
  Check! Je hoeft jouw voornemens natuurlijk niet meteen op je website, LinkedIn, Facebook en Instagram te zetten, maar het helpt als meer mensen weten van je plannen. Vrienden en familie kunnen je steunen als het lastig wordt. Daarnaast is de drempel simpelweg hoger om op te geven als je anderen op de hoogte hebt gebracht.

 4. Zorg voor realistische voornemens
  Het verdubbelen van je omzet is een mooi vooruitzicht, maar wellicht ook een tikje te ambitieus. Doelen als ‘Drie nieuwe opdrachtgevers werven’ of ‘Een zoekwoordanalyse uitvoeren voor 5 sterke blogonderwerpen’ zijn haalbaar en maken enthousiast.

 5. Schroom niet om hulp in te schakelen
  Wie zegt dat je al het werk zelf moet verzetten? Doe waar je goed in bent. Dus ben je een briljante arbeidsbemiddelaar, schilder, therapeut, coach of restauranthouder, en is jouw goede voornemen om je website te vernieuwen of beter vindbaar te zijn in Google? Stuur me een berichtje, dan zorg ik dat jij je doel bereikt in 2019! 

Kan ik je helpen om je goede voornemens waar te maken?

Stuur me een berichtje
volgende
vorige
Zakelijk bloggen: tips die je bedrijf laten groeien

Zakelijk bloggen is populair. Niet voor niets, want een goede zakelijke blog levert je klanten op. Deze zeven tips voor zakelijk bloggen helpen je om je bedrijf te laten groeien.

Meer bezoekers op je website: praktische tips

Hoe zorg je voor meer bezoekers op je website? Deze praktische tips gaan verder dan SEO. Doe er je voordeel mee!

Blog schrijven: tips voor onderwerpen

Een blog schrijven? Met deze tips voor onderwerpen schrijf je blogs die voor een hogere positie in Google zorgen. Zo weet je zeker dat je blogs goed gelezen worden.