Brieven

van de koning

Wel of niet investeren als zzp'er?

Een opleiding SEO-copywriting, een nieuwe bedrijfsnaam met bijpassend logo en een fonkelnieuwe website: 2018 is een jaar van investeren voor tekst van de koning. Hartstikke spannend, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat die investering zich terugbetaalt.

Als freelancer of zzp’er (zelfstandige zonder personeel) is het verleidelijk om zo min mogelijk geld uit te geven. Zeker in mijn vak zijn de uitgaven vaak laag: een tekstschrijver kan prima werken vanuit huis, en alles wat ik nodig heb om mijn werk te doen zijn een laptop, telefoon, internetverbinding, notitieboekje en pen. Ideaal, want zo loop ik weinig risico als ik een periode minder opdrachten heb. Zonder opdrachten stagneert mijn inkomen weliswaar, maar ik schiet in ieder geval niet in het rood.

Thuiswerken of kantoor huren?

Ongeveer een jaar geleden kwam daar verandering in. Ik begon voorzichtig: ik verruilde mijn thuiswerkplek voor een bureau bij BITS workspace in Roelofarendsveen. Het huren van een werkplek is een maandelijkse investering waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad. Werken in een ruimte met collega-ondernemers is niet alleen gezellig, maar blijkt ook nog eens heel motiverend te werken. Ik maak meer meters als ik bij BITS zit. Bovendien leer ik veel ondernemers uit Kaag en Braassem kennen (en zij mij), en leren we van elkaar.

Nieuwe website, nieuwe opdrachten

Bij BITS maakte ik ook kennis met de designers van BEELDR. En toen ging het balletje pas echt rollen. Want werd het niet eens tijd voor een nieuwe naam, een bijpassend logo en een wervende website? Het bleek een investering die zich al uitbetaalde voor mijn nieuwe website online stond: ik kwam in contact met andere opdrachtgevers van BEELDR en kreeg opdracht voor het redigeren van webteksten. En met mijn eigen nieuwe website in de lucht, merkte ik meteen verschil. De uitstraling van tekstvandekoning.nl past bij het werk dat ik lever. Dat moedigt mijn netwerk aan om hun connecties naar mij door te verwijzen als zij een tekstschrijver of SEO-specialist nodig hebben. Resultaat: nieuwe opdrachten voor nieuwe klanten.

Van tekstschrijver naar SEO-tekstschrijver

Als ik dan toch bezig was met mezelf en mijn bedrijf ontwikkelen, dan maar meteen goed. Ik volgde een opleiding SEO-Copywriting, zodat mijn webteksten bijdragen aan een hoge ranking in de zoekresultaten van Google. Tijdens de opleiding proefde ik van het bloggen, en dat smaakte naar meer. Ik schreef blogs voor mijn eigen site en al heel snel plukte ik daar de vruchten van. Meer mensen bezoeken mijn website en vragen me ook voor hun onderneming te schrijven. En ik werd als deskundige gevraagd als blogger voor het Online Marketing Magazine IMGEMAK.nl, waarvoor ik over de voordelen van bloggen schreef.

Ondernemen is investeren

Zo’n jaar van ontwikkeling kost veel tijd (opleidingsdagen, huiswerk, overleg met designers, nadenken over je bedrijfsidentiteit, webteksten schrijven) en een flink deel van mijn spaargeld. Maar het leverde me nog veel meer op. Nieuwe contacten, extra opdrachten en een hogere omzet bijvoorbeeld. En veel belangrijker nog: bergen energie en enthousiasme. Want afgelopen periode leerde ik dat ik naast SEO-tekstschrijver ook echt ondernemer ben. Dus investeren als zzp’er? Het loont!

Investeren in vindbare webteksten?

Vertel me meer!
volgende
vorige
Zakelijk bloggen: tips die je bedrijf laten groeien

Zakelijk bloggen is populair. Niet voor niets, want een goede zakelijke blog levert je klanten op. Deze zeven tips voor zakelijk bloggen helpen je om je bedrijf te laten groeien.

Meer bezoekers op je website: praktische tips

Hoe zorg je voor meer bezoekers op je website? Deze praktische tips gaan verder dan SEO. Doe er je voordeel mee!

Blog schrijven: tips voor onderwerpen

Een blog schrijven? Met deze tips voor onderwerpen schrijf je blogs die voor een hogere positie in Google zorgen. Zo weet je zeker dat je blogs goed gelezen worden.